Geboren in 1957 als 15de van 16 kinderen. Ik ben getrouwd en we hebben 2 zonen. Gedurende de jaren heb ik bewustzijn gekregen op de ‘innerlijke kracht’, die we allemaal hebben. Vanaf mijn 28ste begon ik me af te vragen of ik invloed kan hebben op de problemen, die ik toen begon te ervaren. Ik begon te ervaren, dat ik het niet meer zelf op kon lossen.

 
 
 
 

Ik ging naar de huisarts en daar kwam ik niet verder. En toen ben ik gaan joggen, gewoon om los te komen van de gedachtes die mijn dag vulden. Dat hielp redelijk. Dus ik geloof dan ook dat lichamelijke beweging al een begin is om gedachtes los te kunnen laten.

Ik ben ook boeken gaan lezen. Spirituele boeken, boeken over onze psyche. En uiteindelijk trainingen gaan volgen. Trainingen waarbij er vooral veel praktijkoefeningen in voorkwamen. Dat was onder andere NLP. Neuro Linguistisch Programmeren. Je moet je daar wel helemaal open stellen, wil je daar iets voor jezelf bereiken. En dat heb ik ook gedaan. Je brein wordt letterlijk geherprogrammeerd, precies wat ik nodig had. Mijn interesse in de werking van ons brein is sindsdien gebleven. En toen kwam Hypnotherapie op mijn pad. Ook alles wat met ons brein te maken heeft. 

In 2018 heb ik de workshop hypnotische maagband plaatsen. Een interessante workshop en voor mij duidelijk, hoe ons brein hierin een rol speelt. Het plaatsen van een maagband helpt je om minder te gaan eten. Gewoon vanwege het feit dat je snel vol zit. Daarnaast speelt er veel meer en dat is bijvoorbeeld de vraag waarom je toch blijft snoepen. Want daar doet de maagband niks mee. Zoet of suikerverslaving. En daar zijn er meerdere interventies voor nodig. Kortgezegd is het belangrijk om de onderliggende oorzaken helder te krijgen en te ontrafelen. Dan te verwerken, waardoor je emmer zogezegd leeggegooid is, om alle ruimte te hebben om te bereiken wat jij wil. Een gezond gewicht, een gezonde manier van denken en leven. 

 

Ik heb zelf nooit een dieet gevolgd, omdat het niet mijn ding is. Veel te ingewikkeld. Ik wist wel dat mijn ideale gewicht 57 kg is. Met mijn lengte van 1,57 m mag dat zeker. Ik woog in 2018 64 kg. En sinds ik bezig ben met clienten met plaatsing maagband en de verdere noodzakelijk mentale veranderingen met behulp van hypnotische interventies, weeg ik nu 57 kg. Wat ik precies doe?  Ik ben minder en anders gaan eten, meer en regelmatig bewegen en vooral goed erop letten wat ik echt nodig heb. In plaats van een zak chips leeg te eten en dan mezelf afvragen ‘waarvoor doe ik dit?, ben ik heel bewust geworden van de ‘onbewuste’ patronen, waardoor ik dat zo kan omkeren. De mindset is er. Wie ben ik, wat wil ik,  wat zijn mijn kwaliteiten en hoe zet ik ze in? En dat kan bij jou net zo! Ik heb in middels tientallen mensen mogen begeleiden. Ieder op zijn/haar eigen manier. 

Ik ben lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en van de overkoepelende organisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).