Geboren in 1957 als 15de van 16 kinderen. Ik ben getrouwd en we hebben 2 zonen. Gedurende de jaren heb ik bewustzijn gekregen op de ‘innerlijke kracht’, die we allemaal hebben. Vanaf mijn 28ste begon ik me af te vragen of ik invloed kan hebben op de problemen, die ik toen begon te ervaren. Ik wil niet zeggen dat ik daarvoor nooit klachten had op welk gebied dan ook. Ik begon te ervaren dat ik totaal geen grip meer had op mijn eigen gevoel. 

 

 
 

Het leek alsof ik op het punt stond ‘gek’ te worden. Ik zag ‘een gek’ als iemand die niet meer normaal kan denken, vreemd gedrag vertoont en afhankelijk is van medicijnen. Angstig was dat!  Daarnaast had ik ook een diep verlangen om te leren omgaan met deze ‘negatieve’ gevoelens. Later kwam ik er achter dat gevoelens niet negatief zijn. Het zijn eerder belemmerende gevoelens. Ze belemmeren mij om me goed te voelen.

Bij mijn huisarts kwam ik niet verder. Achteraf heb ik het goed opgepakt door eerst in beweging te komen. Mijn lijf te voelen en gedachten even los te kunnen laten. In contact met mezelf, lichamelijk. Het heeft nog 15 jaar geduurd voordat ik bewustzijn begon te krijgen op mijn emoties. Dat ik ze mag voelen en vooral waar in mijn lijf. En hoe ik ze kan uiten naar mezelf en naar anderen. Ik ben een pleaser van huis uit. Iedereen te vriend houden, glimlachend door het leven. Dat kan natuurlijk niet altijd! Tijdens mijn opleidingen heb ik geleerd mijn grenzen aan te geven. Ik mag ook ‘nee’ zeggen en me daar zeker niet schuldig over voelen. Het veranderen of beter gezegd in mijn ‘innerlijke kracht’ komen, kostte tijd en volharding. Geloven dat het goed komt en weten wat ik mentaal moet doen om zover te komen. Ik weet nu dat mijn ervaringen voortkomen uit mijn denken en dat mijn denken weer te maken heeft met mijn ervaringen in het verleden.

In therapie kijk ik bij mijn cliënten naar het ontstaan van vervelende ervaringen, omdat van daaruit hun denken is ontstaan en daardoor ook hun ervaringen in het heden. Door de  vaak ‘traumatische’ ervaringen te neutraliseren, verandert het denken, waardoor je je vrij kunt voelen en heb je meer veerkracht om problemen weer te boven te komen.

 

Sinds 2003 werk ik aan mijn eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik kwam in aanraking met krachtige methodieken, die gebruikt worden in hypnotherapie en Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). In 2007 heb ik de 2-jarige opleiding tot NLP Master Practitioner voltooid. Aansluitend daarop vond ik meer verdieping in de opleiding tot hypnose- en regressietherapeut bij Trance-Art, die ik in 2012 afrondde.

Als hypnotherapeut begeleid ik sinds 2009 mensen in het verwerken van hun problemen, waardoor ze weer in hun kracht staan. 

Ik ben lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en van de overkoepelende organisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)